Llívia isolada, i confinada.

Diversos operaris van tancar el passat dijous, dia 9 d’abril, l’accés amb barreres de formigó a la carretera RD33f que uneix Llívia amb Estavar al seu pas pel pont que divideix tots dos termes municipals i que és, a la vegada, el punt fronterer entre l’enclavament i l’àrea administrativament francesa.

La mesura ha estat consensuada pels alcaldes de la zona i s’ha dut a terme just a la vigília dels festius de la Setmana Santa amb l’objectiu d’evitar la mobilitat interna de vehicles per aquestes poblacions.

D’aquesta manera, el trànsit s’ha desviat per Ro, on s’agafa la carretera internacional que va fins a Puigcerdà i on hi ha controls policials a les fronteres. De fet, aquesta via és l’única que es manté oberta, ja que tots els passos alternatius han quedat tallats, i que manté fortament custodiats els passos fronterers entre Llívia i territori francés, i que sinó es porta la documentació escaient, la policia d’ambdós països, no permeten el pas, el que converteix a la pràctica Llívia, una localitat espanyola en territori francés, i membre de la Unió Europea, però amb la llibertat de moviment dels seus habitants, fortament restringida, a no ser que es tracti, d’una causa fortament justificada i documentada. Són les causes del COVID 19

Anuncio publicitario